Cilindersloten van M&C

 

Het belang van cilindersloten

Er wordt vaak geadviseerd om cilindersloten te verkiezen boven andere sloten om zo te voorkomen dat inbrekers het huis kunnen betreden. Dit is ook zeker het geval, alleen is het wel belangrijk dat je weet voor welke sloten je dan moet kiezen. De SKG 2 cilindersloten zijn al een tijd niet meer veilig genoeg bevonden. Dit omdat ze niet waren voorzien van een gehard stalen brug waarmee open breken en kerntrekken kan worden voorkomen. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een SKG 3 cilinderslot van het merk M&C. Dit is een slot dat voorzien is van een politiekeurmerk veilig wonen. Het wordt hiermee inbrekers lastiger gemaakt om het slot te breken of te forceren.

Wat is kerntrekken?

Kerntrekken is een populaire manier van inbreken. Vroeger volstond een SKG2 slot wel omdat kerntrekken geen feit was. Dat is het nu wel degelijk. Door middel van deze techniek is het voor inbrekers al mogelijk om binnen enkele seconden al in de woning te staan. Dit, zonder dat ze al te veel moeite hoeven te doen. Ze steken hierbij een verharde schroef in het slot en trekken vervolgens met een schroevendraaier of ander breekmateriaal het slot uit de deur. Dit kerntrekken kan worden voorkomen door voor een cilinderslot te kiezen dat is voorzien van een kerntrekbeveiliging. Dit is een SKG3 cilinderslot. Bekijk dit type sloten nu in ons veelzijdige aanbod zodat je de woning ook op een veilige en goede manier kunt beveiligen. De sloten zijn zelf te vervangen, maar ook is het mogelijk dit door een professional te laten doen.

De huidige sloten vervangen en extra beveiliging

De huidige sloten vervangen is nodig wanneer deze nog niet veilig genoeg zijn tegen kerntrekken. Je kunt er natuurlijk allerlei sloten bij hangen, maar dit biedt nog onvoldoende veiligheid wanneer het cilinder niet vervangen is. Daarom is het van belang dat de huidige cilinder zo spoedig mogelijk vervangen wordt. Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat er gaten bij moeten worden geboord. Dit, omdat de gaten van de huidige cilinder vaak niet aansluiten bij dat van het nieuwe slot. Het is dan ook aan te raden hier een professionele installateur voor in dienst te nemen.

Geef inbrekers veel minder kans op succes en ga voor sloten die hen buitensluiten en waarmee kerntrekken niet meer tot de mogelijkheden behoort. Het probleem wordt steeds groter omdat veel mensen hun huidige sloten nog niet hebben laten vervangen. Verander de sloten nu voor varianten met kerntrekbeveiliging.

Theo Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie